Ανάλυση Τροφίμων

Ως τρόφιμο ορίζεται γενικά κάθε υλικό ή ουσία που άμεσα ή μετά από επεξεργασία χρησιμοποιείται για τη διατροφή του ανθρώπου. Στην τεχνική ορολογία συνήθως τα τρόφιμα διαχωρίζονται από τα ποτά, αλλά συχνά χάριν συντομίας ως τρόφιμα θεωρούνται και τα ποτά. Η τροφή είναι συνήθως φυτικής, ζωικής ή βακτηριακής προέλευσης και περιέχει βασικά θρεπτικά συστατικά όπως υδατάνθρακες, λίπη, πρωτεΐνες, βιταμίνες κ.α. Η ουσία των συστατικών απορροφάται από έναν οργανισμό προκειμένου να του προσφέρει τα απαραίτητα για εκείνον στοιχεία για την αναπλήρωση ενέργειας ή ουσιών που αναλώθηκαν και να εξασφαλιστεί η ανάπτυξη και η επιβίωση του.

Σύμφωνα με τα παραπάνω καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της τροφής και έτσι κύριο μέλημα πρέπει να είναι η εξασφάλιση της πρώτης ύλης όσο και του τελικού προιόντος που φτάνει στον καταναλωτή.

Έτσι όσοι σχετίζονται με τον κλάδο τροφίμων-ποτών θα πρέπει να έχουν σαν γνώμονα τις ισχύουσες νομοθεσίες και να ακολουθούν τον κώδικα τροφίμων και ποτών καθώς και την εφαρμογή των κρίσιμων σημείων που ορίζει το HACCP.

  • Μικροβιολογικός έλεγχος ζεστής/κρύας κουζίνας και πρώτων υλών
  • Έλεγχος επιφανειών

Οι αναλύσεις κρασιού και μπύρας δίνουν τη δυνατότητα να υπάρχει μια πλήρης εικόνα για το προιόν που θα έχουμε στη διάθεση μας. Τα δεδομένα που εξάγονται από τις αναλύσεις λειτουργούν ως εργαλείο στον σχεδιασμό των απαραίτητων ενεργειών για την ασφαλή παραγωγή υψηλής ποιότητας.

  • Βασικός έλεγχος
  • Έλεγχος σταθερότητας κρασιού
Scroll to Top